L’importància d’explicar contes

En un món en què les activitats individuals substitueixen cada cop més les que impliquen a tots els membres de la família i on les tecnologies, a més, fan que les activitats d’oci estiguin relacionades amb la tele, l’ordinador, el mòbil o les consoles, volem remarcar la importància d’explicar contes als infants.

Es tracta d’un dels millors costums que es poden tenir a les famílies, i convindria trobar el temps per poder fer-ho cada dia, no només abans d’anar a dormir, sinó en qualsevol moment lliure, ja que és una activitat on es comparteix, i que té molts avantatges demostrats:

  • Milloren el desenvolupament intel.lectual dels nens. Amb la lectura, els nens adquireixen coneixements, aprenen sobre història, animals, d’altres llengües… sense que sigui avorrit.
  • Desenvolupen el llenguatge: aprenen més paraules i amplien el seu vocabulari; això millorarà la seva capacitat d’expressió, i els ajudarà a tindre un millor desenvolupament escolar.
  • Desenvolupen les capacitats de percepció i comprensió: els nens aprenen a escoltar i a parar atenció, elements molt necessaris per a un bon aprenentatge.
  • Fomenten la seva imaginació i creativitat. Estem promovent la seva curiositat i estimulant la seva fantasia.
  • Aprenen regles bàsiques de comportament i educació i els hi inculquem valors. Amb els contes o llibres adequats, estarem transmetent-los aquests valors.
  • Aprenen a identificar emocions. Això els hi dóna eines per combatre els seus propis temors. Quan s’identifiquen amb els protagonistes tenen una major sensació de control i són més capaços d’afrontar les seves pors. A més, es fomenta l’empatia, es posen millor a la pell dels altres.
  • Reforcen els vincles emocionals, ajuden a crear complicitat entre pares i fills i a millorar la comunicació. Llegir a un nen li demostra que li dediquem temps i que és important per nosaltres.

Font: aympsicologia

Amb l’Hora del Conte, tenim la intenció d’ajudar a fomentar entre les famílies de l’Areny aquest costum, on no veiem més que coses positives. T’hi apuntes a ajudar-nos? T’encantarà fer-ho! Passa per l’Ampa dimarts o dijous, de 16.30 a 18.30.

2 pensaments sobre “L’importància d’explicar contes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s